+45 98 24 89 99
Åbningstider

Facts om udlejning generelt

Der kan være mange spørgsmål, hvis man aldrig har udlejet sit sommerhus før, eller hvis man skifter fra et andet bureau. Vi har samlet nogle af de hyppigste spørsmål her på siden og skrevet korte svar. Naturligvis kan ikke alt besvares kort - især når der hos Simosol er mulighed for individuelle aftaler. Ring eller mail hvis du er i tvivl eller vil have flere svar.

Skal mit hus være indrettet med spa og lignende for at det kan udlejes?

NEJ - dit hus skal ikke nødvendigvis have spa, pool eller andre luksusinstallationer for at være attraktiv for udlejning. Dit hus skal blot være pæn og velholdt, der skal som minimum være v/k vand, bad og toilet, køkken med komfur, køleskab, skuffer og skabe, kaffemaskine, ordentlig service og køkkengrej, regulære soverum med gode senge, stue med sofa/stole, tv (meget gerne med parabol!), terrasse med havemøbler. Der skal være pæne dyner/puder.

Skal mit hus have en minimum strørrelse for at det kan udlejes?

Der skal helst være plads til minimum 4 personer med en størrelse på minimum 40 m2 for at udlejning kan svare sig.

Skal jeg bo i nærheden for at kunne udleje mit hus?

NEJ - det er ikke relevant hvor du bor, idet vi tilbyder gratis lejerskiftekontrol og sørger for alt det praktiske i forbindelse med udlejning. Orientering/kontakt foregår pr. telefon/post/e-mail.

Kan jeg slet ikke selv benytte mit hus når jeg siger ja til udlejning?

Jo selvfølgelig kan du det! Der aftales på forhånd, hvilke uger du selv vil reservere til ferie, derudover kan du naturligvis disponere over dit hus i ledige perioder - du skal blot huske kort at meddele os, hvis du selv tager til dit hus en weekend eller lignende, således at vi ved, det ikke er ledigt. Eneste krav er, at huset atter står klar til udlejning når du er taget hjem igen (rengjort osv.), idet vi generelt ikke tjekker huset efter ejeren har opholdt sig i det.

Bliver der set efter mit hus når det udlejes?

Ja selvfølgelig. Vi sørger for at kontrollere huset efter HVERT lejemål for at sikre, at huset er efterladt i ordentlig stand og rengjort. Der kan også lavet aftale om regelmæssig tilsyn i ledige perioder, hvis du f. eks. bor langt væk selv. Vi har naturligvis også en TOTALLØSNING - hvis du f. eks. flytter til udlandet grundet job e.l., hvor vi sørger for at kontrollere, græsslåning, evt. tilkaldelse af reparatør om nødvendigt, og vi kan også tilbyde udførelse af hovedrengøring inden og efter udlejningssæonen. Alt dette aftales individuelt.

Får jeg at vide hvem der skal bo i mit hus? Hvad nu hvis der er en flok unge mennesker der vil feste?

Ja - du får altid at vide hvem der skal bo i dit hus. Vi ved hvad de hedder, hvor de bor og hvor gamle de er. Derudover udlejer vi ikke til ungdomsgrupper/unge mennesker men kun til par/familier.

Får jeg betalt for strøm og vandudgifter?

Ja naturligvis gør du det. Vi opkræver el-forbrug (efter måler) og vandforbrug (fast beløb pr. uge) og evt. naturgas/olie fra lejer og afregner det månedsvis bagud til dig.

Hvornår får jeg min leje udbetalt?

Du får din leje månedsvis afregnet forud for den måned, lejerne har lejet dit hus. Det går helt automatisk. Vi overfører beløbet til din bankkonto. Du har også mulighed for at vælge en årlig afregning, hvis dette ønskes. Du bestemmer selv.

Indberettes min lejeintægt automatisk til SKAT?

Ja. Fra 2011 er der indberetningspligt for lejeindtægt. Derimod er de første kr. 20.000,- af lejeindtægten er skattefrie - hvis man udlejer gennem et autoriseret udlejningsburau!

Jeg har sat mit sommerhus til salg - kan det så godt udlejes?

Ja det kan det. Eneste krav er, at "til salg" skilte o.l. fjernes fra huset i de udlejede perioder og at evt. køber skal acceptere den indgåede udlejningsaftale for indeværende sæson.

Hvor meget kan jeg tjene på at udleje mit sommerhus?

Det kan ikke besvares på den måde - udfyld skemaet "få en vurdering online" - så ser vi nærmere på det. Men den sikreste og mest realistiske vurdering kan vi give ved besigtigelse af huset.

Kan jeg få en garanti eller et fast beløb for udlejningen?

NEJ, det kan du ikke, det er ulovligt at lave garanti-aftaler (hvor du får et fast beløb uanset om det lykkes at udleje ugerne eller ej) - og hvis du får tilbudt en sådan ordning, er det en useriøs udlejer, og du bør tænke dig godt om - selvom det måske lyder fristende.

Jeg har andre/flere spørgsmål

Hvis du har andre/flere spørgsmål angående udlejning af sommerhus, send os en mail eller ring på 9824 8999 - så tager vi en snak om det.