+45 98 24 89 99
Åbningstider

Tranum

Fakta:

Tranum er en lille by ved Rødhus, som ligger syd for Blokhus i Jammerbugten. I Tranum bor i dag 500 indbyggere, men byen har en lang historie. Der er en kirke fra 1200-tallet, som I kan besøge. Markerne i området har på grund af den sandede jord aldrig været lette at dyrke, men da den store sandflugt begyndte at sætte ind i middelalderen og mosen sandede til, blev indbyggertallet mindre og mindre. I dag er Tranum en lille, men velfungerende by med skole og god tilgængelighed. Hvis I holder ferie i Tranum, bør I ikke gå glip af et besøg i den gamle kirke. Både Rødhus og Tranum er kendetegnet ved den dejlige, brede sandstrand og de rolige omgivelser. I Tranum må I ikke køre bil på stranden, hvorimod bilkørsel er tilladt på Rødhus strand.

Beskrivelse af området:

Stranden i Tranum er fantastisk og lidt roligere end i Blokhus, hvor der er rigtig mange badegæster om sommeren. Det dejlige landskab i baglandet byder på vandreture og cykelture. Plantagerne Fosdalen og Langdalen, som kun er få kilometer fra Tranum, er populære udflugtsmål blandt områdets feriegæster. Her kan I ikke kun nyde den idylliske natur med hedelandskab og et rigt dyr- og planteliv, men også opleve fortiden. Allen i Fosdalen findes der 60 gravhøje fra bronzealderen.

Hvis I kan lide at ride, er der mulighed for at deltage i guidede rideture fra Blokhus. At ride på stranden langs vandkanten er en helt fantastisk og meget speciel oplevelse.

Der findes indkøbsmuligheder og kiosker i Tranum, men I kan også køre en tur til Blokhus, Hune, Pandrup eller Fjerritslev for benytte jer af de gode indkøbs-, shopping- og aktivitetsmuligheder.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse