+45 98 24 89 99
Åbningstider

Slettestrand

Fakta:

Slettestrand og Grønnestrand ligger i den sydligste del af Jammerbugten, ca. 20 km syd for Rødhus. Slettestrand er en lille by, som er et tidligere kystfiskerleje. I 1800-tallet var Slettstrand del af den såkaldte skudehandel, som fandt sted mellem Danmark og Norge. Danmark importerede træ og metal fra Norge, og eksporterede korn og fødevarer. De skibe, som man brugte i den forbindelse, var specielt egnede til at kunne fortøjes på sandstrande. I de områder af Norge, som deltog i skudehandelen, tales der den dag i dag en norsk dialekt som er meget tæt på det danske.

Beskrivelse af området:

Slettestrand byder på en dejlig sandstrand, meget imponerende natur, fredede områder og en velbevaret fiskerkultur. Der er gode grunde til at vælge Slettestrand og Grønnestrand som feriemål. Den berømte Fosdal ligger kun få kilometer fra Slettestrand og besøges hvert år af mange feriegæster, som nyder naturen og går på vandreture. Også Svinkløv Plantage, som starter lige ved Slettestrand, byder på fantastiske naturoplevelser. Her finder I en af landets bedste mountainbike ruter. Hvis I kan lide at køre på mountainbike, skal I ikke glemme jeres udstyr.

 Jammerbugt     Buldbjerg

Områdets større byer er interessante udflugtsmål. En udflugt til Nordjyllands hovedby Aalborg er altid spændende. Her kan I besøge Aalborgtårnet, hvorfra I kan se hele byen fra oven. Herfra er der ikke langt til Aalborg Zoo, som kan anbefales til alle jer, der rejser med børn. Aalborg er lidt over 30 km fra Slettstrand. Hvis ikke I har lyst til at køre så langt, er der også flere skønne små byer ved Vestkysten. I kan for eksempel køre til Lønstrup, hvor I kan gå en tur i gennem byens hyggelige gader og se på lokale varer. Lønstrup er kendt i hele landet på grund af dens mange kunsthåndværkere og gallerier. Der er mange interessante ting at se og opleve her.

Kystlinie

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse