+45 98 24 89 99
Åbningstider

Rødhus

Fakta:

Rødhus ligger kun få kilometer syd for Blokhus ved Jammerbugten, og lidt længere mod syd finder I Tranum. Begge byer er kendetegnet ved den dejlige, brede sandstrand og meget rolige omgivelser. I Tranum må der ikke køres bil på stranden, mens bilkørsel er tilladt på Rødhus strand.

Rødhus er en ganske lille by, som tidligere var præget af landbrug og fiskeri. Fra midten af det forrige århundred blev området mere og mere præget af turisme. Store dele af området blev købt af landbrugsministeriet, som siden hen har ustukket det som sommerhusgrunde. Syd for Rødhus finder I ”sandmosen”, som har fået sit navn på grund af en stor sandflugt, der igennem flere århundrede har forårsaget en tilsanding af baglandet.

I Rødhus står desuden Danmarks næstmindste kirke. Selvom bygningen kun er ca. 100 år gammel, er det som at opleve fortiden, da den udelukkende er oplyst af stearinlys.

Beskrivelse af området:

Der er enkelte indkøbsmuligheder og kiosker i området. Hvis I vil shoppe eller udnytte områdets aktivitetsmuligheder, kan I køre til Hune, Blokhus, Pandrup eller Fjerritslev. Blokhus er en meget livlig by lige ved havet, som byder på caféer, spisesteder og mange butikker. Stranden i Blokhus har det Blå Flag og der er livreddere til stede samt rigtigt mange badegæster. Her er der mange flere mennesker og aktiviteter end i Rødhus. Mens I i Rødhus har mulighed for at nyde roen, summer Blokhus af aktiviteter. I løbet af sommeren er der aktiviteter, arrangementer og koncerter, som I kan besøge. Pandrup er en lidt større by, som kun er få kilometer fra Rødhus. Selvom der kun bor 2500 indbygger i Pandrup, har byen sin egen lille biograf. En tur i biografen er et godt alternativ til stranden eller andre udendørs aktiviteter, som I for eksempel kan benytte jer af i regnvejr.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse